Artiklar/texter av Carl Gustaf Olofsson 
Gustafs videoblogg 
Dikter  


Länk till webbplatsens förstasida

Bakgrund/kommentar till dikten 
Skuggornas värld 


Jag har ingen exakt tidsnotering när "Skuggornas värld" skrevs. Den skrevs sannolikt någon gång mellan 1982 och 1987. Ett sporadiskt diktskrivandet var då ett sätt att bearbeta undangömda erfarenheter och känslor som väcktes till liv av att ta mig själv och mina drömmar och visioner på allvar. Jag skrev den här dikten långt efter att jag lämnat den skrämmande belägenhet den fångar. 

Med orden på plats framför mig var jag lätt skakad över den mörka skärpan. Den skildrar ett landskap från de sena tonåren där jag skulle kunnat fastna. När man är mitt i denna belägenhet så tänker man inte så, känner inte så. Dikten aktualiserades i början av augusti 2013 när jag lyssnade på ett inslag om tung hårdrock i podradioserien "Människan och maskinen" (del 8 med rubriken "Undergången"). Med runt 30 års distans tycker jag att den är riktigt bra.  

Skuggornas värld

 

 

 

Carl Gustaf Olofsson är pensionerad brevbärare, författare och redaktör för webbplatsen Språk, tro och religion. Han har skrivit boken Existentiell livssyn - kristen tro? som i sin helhet är publicerad på Internet. (Personalia).  

 

 

[bakgrundsbild]


Dikter
Gustafs videoblogg 
Artiklar/texter av Carl Gustaf Olofsson
Språk, tro och religion - webbplatsens förstasidan
Existentiell livssyn - kristen tro? - bok/titelsida


Webbredaktör Carl Gustaf Olofsson
Epost: stor2@existentiell-tro.net

Till sidans början!