Artiklar/texter av Carl Gustaf Olofsson 
Gustafs videoblogg 
Dikter  


Länk till webbplatsens förstasida

Bakgrund/kommentar till dikten
På randen  

Jag har ingen exakt tidsnotering när "På randen" skrevs. Den skrevs sannolikt i början på 1980-talet när det pågick en bitivis dramatisk inre process för att jag började ta mig själv och mina drömmar på allvar. Dikten fångar ett märkligt och viktigt ögonblick i tonåren, gissningsvis strax innan jag fyller 18. Det var som om detta ögonblick ristade in en ordlös bild i mig som på något sätt sa mig att 'livet kanske trots all är möjligt'. Att fånga detta i några korta diktstrofer kändes viktigt. Det har ibland känts som att det ögonblick, eller den stund, som fångas i dikten gav någon sorts kraft att uthärda det mörka och ensamma som präglade de sena tonåren. Det är först genom två viktiga händelser hösten 1969 som detta bryts. Den ena ligger bakom dikten "En rämna i muren"

Jag har till i denna stund fullständigt glömt bort att "På randen" publicerades den 15 juni 2000 på Idagsidan i Svenska Dagbladet i anslutning till ett gensvar i en artikelserie om döden. Rubriken var "Hur skulle jag leva om jag visste att min tid var räknad?"  Där publicerades även "Två sorters ensamhet".        

På randen 

 

 

 

Carl Gustaf Olofsson är pensionerad brevbärare, författare och redaktör för webbplatsen Språk, tro och religion och Gustafs videoblogg. Han har skrivit boken Existentiell livssyn - kristen tro? som i sin helhet är publicerad på Internet. Se vidare "Om mig".   

 

 

[bakgrundsbild]


Dikter
Gustafs videoblogg 
Artiklar/texter av Carl Gustaf Olofsson
Språk, tro och religion - webbplatsens förstasidan
Existentiell livssyn - kristen tro? - bok/titelsida


Webbredaktör Carl Gustaf Olofsson
Epost: stor2@existentiell-tro.net

Till sidans början!