Artiklar/texter av Carl Gustaf Olofsson 
Gustafs videoblogg 
Dikter  


Länk till webbplatsens förstasida

Bakgrund/kommentar till dikten
Två sorters ensamhet.  

Dikten skrevs 1978. Den fanns med i det knippe dikter jag sålde i ståndet Bröd och Poesi på Söderfestivalen 1981. Den fanns med i ett dikthäftet "Tio dikter" från 1984 som jag sålde på Söderfestivalen samma år. Den 15 juni 2000 publicerades den på Idagsidan i Svenska Dagbladet i anslutning till ett gensvar i en artikelserie om döden. Rubriken var "Hur skulle jag leva om jag visste att min tid var räknad?" Där publicerades även "På randen". 

Dikten skrevs efter en väldigt dramatiska brytpunkt sommaren 1978. Efter mycket vånda bestämde jag att jag skulle genomföra det visionära projekt, studiecirkelsprojektet som jag kallade det, som hade tagit form sex och ett halvt år tidigare. Kosta vad det kosta ville! Vid ett första försök fyra och ett halvt år tidigare visade det sig att jag var för rädd. Det var ett oerhört plågsamt nederlag. Betydelsen av detta beslut kan inte överskattas.  

Två sorters ensamhet    

 

 

 

Carl Gustaf Olofsson är pensionerad brevbärare, författare och redaktör för webbplatsen Språk, tro och religion och Gustafs videoblogg. Han har skrivit boken Existentiell livssyn - kristen tro? som i sin helhet är publicerad på Internet. Se vidare "Om mig".   

 

 

[bakgrundsbild]


Dikter
Gustafs videoblogg 
Artiklar/texter av Carl Gustaf Olofsson
Språk, tro och religion - webbplatsens förstasidan
Existentiell livssyn - kristen tro? - bok/titelsida


Webbredaktör Carl Gustaf Olofsson
Epost: stor2@existentiell-tro.net

Till sidans början!